Mladen Bodalec Biografija

Mladen Bodalec Biografija
Mladen Bodalec Biografija

Mladen Bodalec Biografija:- Mladen Bodalec rođen je 1. siječnja 1959. godine, a najpoznatiji je po svom vokalnom nastupu sa zagrebačkom rock grupom Prljavo kazalište. U Prljavo kazalište dolazi 1985. godine, zamijenivši dosadašnjeg vokala Davorina Bogovića. Godine 1998. diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a ja sam paralelno studirao pravo i glazbu [1]. U duetu “Baklje Ivanjske” iz 1995. Bodalec i splitska pjevačica Doris Dragovi stvorili su nevjerojatnu skladbu. Snjeanu se oženio 1995. godine, a imaju dvoje djece, Karla (1996.) i Rahelu (1997.). (2001). Rahela se bavi ritmikom i atletikom, dok Karlo igra nogomet za klub Dubrava.

Prvi album s Mladenom kao vokalom bio je “Zlatne godine” iz 1985., zatim “Stop the Earth” 1988., “Sve je jednostavno kad si mlad” kao live album 1989., “Devedesete” 1990. i “Sve lako je kad si star” 1991. Godine 1993. na ovom albumu “Lupi petama” surađuju s tamburaškim sastavom “Tena” iz Vinkovaca na pjesmi “Uzalud vam trud svirai”. Live CD “Božićni koncert” zagrebačkog Dolca objavljen je 1994. godine.

1996. izdaju “S vremena na vrijeme”, 20 godina slave na live CD-u pod nazivom “XX godina”, 1998. izdaju “Dani ponosa i slave”, 2001. izdaju box set od 4 CD-a pod nazivom “Sve lako je kad si mlad “77 -’99”, 2003. izdaju studijski album “Radio Dubrava”, 2005. izdaju “Moj dom je Hrvatska”, 2008. izdaju “Tajno ime” i

Bilo je to ugodnih 15 godina. Kad je prije četrdeset godina počelo prljavo kazalište, bili smo adolescenti. S vremenom smo počeli imati djecu, a Rachel je bila jedna od njih. Umjetnik Mladen Bodalec, čija je 15-godišnja kći Rahela krajem veljače proslavila rođendan, smatra da djeca daju značaj svemu što čovjek radi i želi. Iako se ne bavi glazbom, učenica prve godine srednje škole nevjerojatan osjećaj za ritam stekla je od slavnog oca. – Već 10 godina plešem na satu Step by Step, a krajem prošle godine okrunili smo se juniorskim svjetskim prvacima u stepi’, prisjeća se Rahela dok njezin otac sija od oduševljenja.

Mladen Bodalec Biografija

Mladen ima jedanaest studijskih albuma i tri live albuma. Objavom debitantskog albuma “Zlatna godina” grupa je postala komercijalni hit na hrvatskoj glazbenoj sceni. Prvi ju je otpjevao Mladen, a ostao je i glavni vokal benda. Grupa “Prljavo kazalite” dobila je nekoliko priznanja, među kojima i “Porin” za album “Lupi petama, reci sve za Hrvatsku” 1994., “Porin” za najbolji video program iste godine i “Porin” za najbolji rock. glazbeni album 1998. i 1999. za “Dane ponosa i slave” i “S vremena na vrijeme”. Dobili su nagradu “Porin” za najbolji umjetnički dizajn 1999. i ponovno 2006. godine.

Mehr wie das:Donatella Versace Vermögen

Varadin će na tefanju, 26. prosinca, ugostiti nastup kultnog zagrebačkog benda Prljavo kazalite. Na set listi od dvadeset pjesama “Marina” i riječi “U božićno jutro snena i oblačna, u očevom kaputu, malo prevelika, Došao sam na njena vrata“ bit će nezaobilazni, koji će upotpuniti svečani duh.

Često se druži sa starijima. S njima je imao dodir preko Crkve, a otac mu je bio štićenik Staračkog doma u Oroslavlju, pa je i on bio uronjen u to okruženje. Također, promatra promjene između tada i sada. Danas stariji ljudi imaju vozačke dozvole i automobile, a mnogi od njih voze i 80 godina, kaže urbana legenda. Istina, pomalo su tromi, ali voze. 1950-ih, 1960-ih i 1970-ih godina bio je samo jedan automobil po obitelji, a vozio ga je najmlađi član.

Weltweit im Trend:Rocky Wirtz Net Worth

Bilo da je netko odrastao uz njihovu glazbu ili na njihovoj glazbi, Prljavo kazalište definiralo je trenutak života velikom broju ljudi. Uz njihove besmrtne pjesme veselilo se, plakalo, zaljubljivalo i rastajalo nekoliko generacija publike. Mladen Bodalec zamijenio je Davorina Bogovića osam godina nakon nastanka benda (tek na petom albumu ‘Zlatne godine’). Profesionalni je rock glazbenik više od pola svog života, odnosno 33 godine. Danas poštuju činjenicu da su im se ambicije silno ostvarile. S njim smo razgovarali u Dubravi, često poznatoj kao “kvart smeća”.

Mladen Bodalec bio je danas gost akovečkog Radija 1 i Meimurskih novina gdje je otkrio nekoliko “štikli” iz svoje slavne glazbene karijere najavljujući nadolazeću božićnu pripovijest i nastup u Varadinu i Areni, gdje će prvi put nastupiti. . Koncertom u Varadinu Prljavo kazalište ulazi u veliko finale komemorativne turneje i obilježavanja četrdeset godina rada i koncerata na pozornicama diljem svijeta.

Sie können auch mögen:Raymond Van Barneveld Vermögen
Mladen Bodalec Biografija
Mladen Bodalec Biografija