Iulia Gorneanu Biografie

Iulia Gorneanu Biografie
Iulia Gorneanu Biografie

Iulia Gorneanu Biografie:- Curator și colecționar de artă, Iulia Gorneanu se implică de ani buni în promovarea postului țărănesc și a tradițiilor populare. De asemenea, ea este o cunoscătoare a calendarului tradițional și a obiceiurilor de marțișoru, fiind curator și colecționar de artă de mulți ani. Iulia tocmai s-a înscris ca doctorandă la Universitatea din București, unde face cercetări etnografice.

Iulia Gorneanu este originară din satul Viștea de sus, din județul Făgăraș. A făcut liceul la Ploiești și, pe urmele mamei sale, a studiat apoi Literele (română-spaniolă) la București. A lucrat ca profesor asistent în învățământul superior timp de numeroși ani.

Ulterior, a lucrat câțiva ani la ambasadele Peru și Ecuador la București, unde a scris și pentru Jurnalul Național, până la numirea sa în funcția de director artistic al Galeriei de Artă Contemporană și Design Galateca, în 2007. În ciuda faptului că are aproape 40 de ani, ochii ei albaștri imenși se aprind cu emoție atunci când vorbește despre obiceiuri, folclor și regină.

Iulia Gorneanu s-a alăturat echipei lui Grigore Leșe atunci când a decis să lase în urmă cariera diplomatică. Plimbându-se prin orașe și cătune, a dat peste o parte străveche a spiritului românesc, care se exprimă în obiceiuri și părți de folclor, pe care a reușit să le reînvie. Iulia Gorneanu vorbește fluent mai multe limbi, printre care se numără limbajul țesutului, semiotica țărănească, mitologia și muzica, toate acestea evoluând în timp într-un limbaj comun.

A fost director de creație al Galateca Gallery of Contemporary Art and Design din Madrid, Spania, din 2012 până în 2014. Iulia Gorneanu este autor, curator și stilist de modă, al cărei nume este legat în prezent de o serie de inițiative de identificare, precum și de conștientizare, recuperare și arhivare a unor piese din patrimoniul cultural românesc.

Sie könnten auch erwarten:Michael Manousakis Vermögen

Iulia Gorneanu lucrează în prezent la proiectul Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii, ca membru al echipei conduse de Vlad Tăușance, care este și coordonatorul proiectului. În paralel cu această inițiativă, care își propune să facă din Baia Mare, capitala Maramureșului, capitala culturală a României în 2021, lucrează și la proiectul Patrimoniu – Zilele Modei și Antropologiei, care își propune să facă din oraș capitala culturală a României în 2021.

Iulia Gorneanu Biografie
Iulia Gorneanu Biografie

Henri Matisse, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, Oscar de la Renta și Tom Ford se numără printre artiștii și designerii care au fost inspirați de acesta. De asemenea, a fost purtat de celebrități precum Sophia Loren, Brigitte Bardot, Dalida, Virna Lisi, Ali MacGraw, Raquel Welch, Jennifer Garner, Kate Moss și Kourtney Kardashian, printre altele.

Sie könnten auch erwarten:Danny Ainge Net Worth

Era în toamna anului 2016 când Iulia Gorneanu, directoarea unei galerii de artă și fosta iubită a cunoscutului artist român Grigore Lese, a fost la un pas de a se stinge din viață. Iulia a suferit o criză de ficat în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri peste hotare, iar în acel moment nu a știut deloc că are probleme semnificative.

Iulia Gorneanu Biografie

A fost nevoie de ore întregi pentru ca ea să fie transportată cu avionul la un spital din orașul german Heidelberg, unde a fost plasată în comă timp de mai multe zile, iar medicii erau sceptici în privința șanselor sale de viață. Norocul minunat al Iuliei a fost că, după ce s-a trezit din comă, ea a putut fi supusă în siguranță unui transplant periculos.

Sie können auch mögen:Queen Elizabeth Alter

Iulia se implică activ în inițiative de conservare a PATRIMONIULUI PEȘTEAN pe tot parcursul anului. Oricât s-au străduit, nu au reușit să publice articolele scandaloase despre ea din presă. Fără îndoială că ea este iubita lui GRIGORE LESE, așa cum s-a precizat în poveste. “Bucuria” de a sublinia diferența de vârstă dintre Iulia GORNEANU, 45 de ani, și GRIGORE LESE, 61 de ani, din Maramureș, nu a scăpat spectatorilor. Iulia GORNEANU nu a făcut deocamdată declarații publice despre viața sa personală.

Chiar și GRIGORE LESE a recunoscut în fața jurnaliștilor că a luat decizia de a divorța de soția sa, pe care a abandonat-o și care a îndurat alături de el mizeria de o viață. Din prima căsătorie cu VOICHITA a avut un fiu, CIPRIAN LAURENȚIU, care era un tânăr absolvent de POLITEHNICĂ în CLUJ. Din a doua căsătorie cu VOICHITA a rezultat singurul său fiu, CIPRIAN LAURENTIU.

Pasiunea pentru muzică a fost transmisă fiului lui LESE, care a încurajat interesul tatălui său pentru aceasta. Artistul este mulțumit că prin intermediul fiului său și a tinerei generații, a fost intrigat să îi cunoască și să le asculte muzica.

Am avut privilegiul de a lucra cu echipa La Blouse Roumaine pentru a crea bazele acestui proiect fantastic și am fost recunoscători pentru această oportunitate. Brandul Iulia Gorneanu avea nevoie de o identitate vizuală și de un mediu accesibil tuturor pentru a putea transmite informații, experiență, povești și, cel mai important, capacitatea de a înființa sau extinde inițiativele către generația următoare.

Iulia Gorneanu Biografie
Iulia Gorneanu Biografie

Am pornit de la idealurile care constituie compania și am coborât până la simbolistica străveche. Aici ne-am oprit, deoarece cercul reprezintă soarele, spiritul care hrănește materia și lumina, exprimă ciclicitatea și reprezintă conceptul de întoarcere perpetuă. Aspectul care i se potrivea cel mai bine Juliei, proiectelor ei, entuziasmului și poveștii ei; aș fi mers acolo și i-aș fi explicat de ce face ceea ce face.