Haris Selmanovic Biografija

Haris Selmanovic Biografija
Haris Selmanovic Biografija

Haris Selmanovic Biografija:- Haris Selmanovi je nosilac liste lidera NBL-a za Novo Sarajevo. Na posljednjim općim izborima bio je na drugom mjestu po broju glasova, ali izborni zakoni su toliko manjkavi da se nije pridružio kantonalnoj skupštini sa 1.800 glasova, već je zauzeo treće mjesto sa 700. On je napravio listu najmlađih birača u opštini. Dodiplomski studij ekonomije pre magistara. Bio je član Upravnog odbora Udruženja učenika srednjih škola Bosne i Hercegovine (ASuBiH) tokom svog četvrtog razreda, gdje je dobio priliku da vodi organizaciju kojom upravljaju učenici srednjih škola.

Haris Selmanović je rođen u Tuzli, Bosna i Hercegovina, gdje je na posljednjoj godini osnovnih studija računarstva i informatike na (ASuBiH), gdje je rukovodio organizacijom koju vode studenti. Selmanović je u to vreme bio edukator mladih i rukovodilac projekta. Selmanovićeva ljubav prema administraciji projekata, ljudi, događaja i preduzeća dovela ga je do toga da postane menadžer projekta u međunarodnoj firmi za softver za komunikacije, uprkos njegovoj skoroj diplomiranju kao inženjer elektrotehnike.

Kao član Upravnog odbora Evropskog udruženja studenata elektrotehnike (EESTEC LC Tuzla) i značajna figura u ponovnom uspostavljanju IEEE Studentskog ogranka na Univerzitetu u Tuzli, njegov volonterski napor se povećao tokom studija. Nakon što je Selmanović učestvovao na inauguracionom IEEE Studentskom i omladinskom kongresu Bosne i Hercegovine kao ambasador i učesnik, bio je motivisan da ponovo uspostavi Studentski ogranak. Nakon toga je bio aktivni saradnik i član jezgra organizacionog odbora za dva poslednja kongresa. Za svoj doprinos dobio je IEEE President’s Challenge Coin.

Haris Selmanovi-Harki, priznati privatni preduzetnik i diplomirani ekonomista, koji je prije dvije godine propustio ulazak u Skupštinu Kantona Sarajevo, ima listu za Novo Sarajevo; ako ponovi uspeh koji je tada imao i poverenje birača, njegov izbor ne treba dovoditi u pitanje. Na listi za Novo Sarajevo su i novinar Sinan Sinanovi, istaknuto dječije televizijsko lice Mirsad Abdagi Kike i pop muzičarka Belma Kari. Njihov moto je „Novo Sarajevo u sigurnim rukama“.

Član je fondacije od prve godine. Fondacija mu je pomogla u kultivisanju njegovih sposobnosti i razvoju njegovog liderskog potencijala. Selmanovi je vodio različite projekte i volonterske aktivnosti za fondaciju u svojoj rodnoj zemlji i inostranstvu, što je dovelo do njegovog izbora za najmlađeg člana dobrotvorne organizacije u njen odbor. Fondacija transformiše živote mladih ljudi; to je uradilo za njega, a sada mora da uradi isto i za druge.

Sie können auch mögen:Raphy Pina Net Worth

Listu Vogoa predvodi Alija Gluhovi, jedan od najmlađih i najaktivnijih odbornika u SO Vogoa za mandatni period 2016-2020. Doprineo je rastu i unapređenju lokalne zajednice kroz niz inicijativa i predloga. Na listi za period 2012-2016. godine je i Esad Piknja, ekonomista koji je već godinama bio odbornički mandat u ovoj opštini. Bio je i dugogodišnji predsednik Opštinskog veća Vogoe.

Haris Selmanovi, vijećnik (NB) u OV Novo Sarajevo i vlasnik prehrambenih preduzeća Mahala, na svom Instagram nalogu otkrio je epidemiološko stanje. Selmanovi je najavio da će njegovi restorani biti zatvoreni do daljnjeg radi zaštite zdravlja stanovnika Kantona Sarajevo, a pozvao je i ostale ugostitelje da učine isto. On je dalje napomenuo da za sticanje vakcinacije nije kriv premijer KS Edin Forto, već viši nivoi vlasti.

Mehr wie das:Kimi Raikkonen Net Worth

Danas je sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo trenutno prekinuta, a kako saznajemo, svojevremeno je predstojio fizički obračun. Prema Faktoru, incident se dogodio između odbornika Harisa Selmanovia i Arslana Duija. Tokom pauze, Dui je prišao Robertu Pleeju, predsedavajućem opštinskog veća, i savetovao ga da ne krši norme procesa. Selmanovi je tada prišao Duiju i zagrlio ga, što je Dui video kao fizički napad.

Kada se gospodin Forto pribere, vjerujem da će shvatiti da u Sarajevu nema izolacije, da Sarajlije idu u Mostar na koncert Petra Grae, a mi se vraćamo u Sarajevo. Dakle, gospodine Forto, vi nas zabarikadirate bodljikavom žicom da ne možemo putovati na Jahorinu, Republika Srpska, i ne možemo da se krećemo. Onda ćemo prihvatiti ovo zaključavanje, ali kirija, komunalije i donacije moraju biti plaćeni jer su prošli put lagali.

Sie könnten auch erwarten:Golineh Atai Biografie
Haris Selmanovic Biografija
Haris Selmanovic Biografija